Կաթնաշոռով կարկանդակ. Առանց շաքարավազ, կարագ և ալյուր

Կաթնաշոռի թխուկ, որն ավելի շատ հիշեցնում է շոռակարկանդակ համը: Ստացվում է շատ, շատ համեղ, առանց ալյուրի և կարագի։

Պատրաստելու համար անհրաժեշտ են հետևյալ բաղադրիչները.

  • կաթնաշոռ, 400 գր.
  • ձու 3 հատ
  • թթվասեր կամ մածուն, 60 գր.
  • մեղր կամ շաքարի օշարակ, 80 գր.
  • եգիպտացորենի օսլա, 60 գր.
  • աղ, վանիլ ըստ ճաշակի
  • ցանկացած հատապտուղ 100 գր.

Պատրաստման գործընթաց.

  1. Միացնում ենք ջեռոցը 180 աստիճանով, թխուկի կաղապարին կարագ քսել և շաղ տալ ալյուր։
  2. Բոլոր մթերքները պետք է լինեն սենյակային ջերմաստիճանի։
  3. Կաթնաշոռը խառնեք թթվասերի և հավկիթների, աղի, վանիլի, մեղրի կամ շաքարի օշարակի և օսլայի հետ: Հարեք զանգվածը բլենդերի մեջ մինչև համասեռ դառնալը։
  4. Հուշում. Եթե օսլա չունեք, ապա այն փոխարինեք ցանկացած ալյուրով` ըստ ճաշակի։
  5. Զանգվածը տարածում ենք կաղապարի մեջ։ Հարթեցնում ենք և ավելացնում թարմ կամ սառեցված հատապտուղները` ելակ, բալ, ազնվամորի և այլն, ըստ ցանկության: Կարող եք նաև մրգերի կտորներ վերցնել։
  6. Թխել մոտ 25 – 30 րոպե, մինչև ոսկեգույն դառնալը։
  7. Թխուկը թողել կաղապարի մեջ, որպեսզի սառչի և միայն դրանից հետո հանել այն կաղապարից, շաղ տալ շաքարի փոշի և մատուցել: Դուք կարող եք պատրաստել նաև այդ թխուկները փոքրիկ ֆորմաների մեջ, երեխաներին հաստատ դուր կգա:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց NEWS ARMBLOG–ը

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց NEWS ARMBLOG–ը

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին:

ՉՄՈՌԱՆԱՔ ԿԻՍՎԵԼ ԸՆԿԵՐՆԵՐԻ ՀԵՏ