Ինչպես պատրաստել տորթ «Գնչուհի»

«Գնչուհի» տորթը, որն այսօր առաջարկում ենք, անկասկած կգերի ձեր սիրտը։

Այն այնքան համեղ է, որ նույնիսկ նրանք, ովքեր անտարբեր են քաղցրի նկատմամբ, չեն դիմանա այս տորթի գայթակղությանը։

Պահանջվող բաղադրիչներ

  • Շաքարավազ – 2 բաժակ,
  • Ձու – 4 հատ,
  • Ալյուր – 3 բաժակ,
  • Քացախ – 1 ճ.գ.,
  • Եփած խտացրած կաթ – 350 գր.,
  • Կաթ – 3,5 ճ.գ.,
  • Կակաո – 3,5 ճ.գ.,
  • Կոնյակ – ըստ ճաշակի,
  • Բալ – 40 հատ,
  • Յոգուրտ – 2 բաժակ,
  • Սոդա – 1 թ.գ.,
  • Սև թեյ – 2 բաժակ,
  • Կարագ – 200 գր։

Պատրաստման եղանակը

1. Խառնեք շաքարը, 2 ճ.գ. կակաոն, յոգուրտը կամ անյուղ թթվասերը, ավելացրեք ալյուրը։

Ինչպես պատրաստել տորթ «Գնչուհի»

2. Սոդան քացախով խառնեք և ավելացրեք խմորին։

Ինչպես պատրաստել տորթ «Գնչուհի»

3. Խմորը լցրեք յուղաթղթով ձևամանի մեջ և դրեք 180 աստիճան տաքացված ջեռոցը 30-40 րոպե։ Ստուգեք ատամի չոփիկով։

Ինչպես պատրաստել տորթ «Գնչուհի»

4. Կրեմի համար խառնեք կարագն ու եփած խտացրած կաթը։

Ինչպես պատրաստել տորթ «Գնչուհի»

5. 1,5 ճ.գ. կակաոն բացեք տաք կաթով և ավելացրեք կրեմին։ Լավ խառնեք։ Կրեմը պատրաստ է։

6. Խմորը սառչելուց հետո սուր դանակով այն երեք շերտի բաժանեք։

Ինչպես պատրաստել տորթ «Գնչուհի»

7. Մուգ քաղցր թեյը և կոնյակը խառնեք։

Ինչպես պատրաստել տորթ «Գնչուհի»

8. Թեյի գդալի օգնությամբ խմորի ներքևի շերտը թրջեք այս խառնուրդով և կրեմ քսեք, իսկ վրայից շարեք բալերը։ Նույնը արեք երկրորդ շերտի հետ։ Չմոռանաք կրեմ թողնել տորթի վերևի հատվածի համար։

9. Վերևի շերտին կրեմ քսեք և քերած շոկոլադ լցրեք վրան։

Անգերազանցելի «Գնչուհի» տորթը պատրաստ է։

Նյութը հրապարակման պատրաստեց NEWS ARMBLOG–ը

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց NEWS ARMBLOG–ը

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին: