Տորթ չէ, այլ հեքիաթ

Բաղադրիչներ

1. Ալյուր – 380 գ

2. Ձու – 2 հատ

3. Կեֆիր – 500 մլ

4. Շաքարավազ – 400 գ

5. Սոդա – 2 թ/գ

6. Փխրեցուցիչ – 10 գ

7. Կակաո – 8 ճ/գ

Կրեմի համար՝

1. Ալյուր – 5 ճ/գ

2. Կաթ – 800 մլ

3. Շաքարավազ – 8 ճ/գ

4. Ձու – 1 հատ

5. Կարագ – 30 գ

Պատրաստման եղանակը

1. Սոդան ավելացնել կեֆիրին և լավ խառնել: Ավելացնել ձվերը և շաքարավազը, կրկին խառնել: Լցնել մաղած ալյուրը, փխրեցուցիչը և կակաոն: Լավ խառնել: Խմորը պետք է լինի ավելի խիտ, քան թթվասերը: Տապակի մեջ բարակ շերտեր թխել (7 շերտ):

2. Կրեմի համար խառնել շաքարավազը, ձուն, ալյուրը և կաթը: Դնել կրակի վրա, հասցնել եռման՝ անընդհատ խառնելով: Այնուհետև կրեմը վերցնել կրակից, ավելացնել կարագը և լավ հարել: Սառեցնել և պատել խմորի շերտերը:

3. Տորթը զարդարել՝ ըստ ցանկության:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց NEWS ARMBLOG–ը

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին:

ՉՄՈՌԱՆԱՔ ԿԻՍՎԵԼ ԸՆԿԵՐՆԵՐԻ ՀԵՏ