Բեռնաթափող դիետա, որն արագ օգնում է ազատվել մի քանի ավելորդ կիլոգրամներից։ Դա կօգնի արագացնել նյութափոխանակությունը, հեռացնել լճացած հեղուկը (այտուցը), սկսել օրգանիզմում ճարպերի այրման գործընթացը։
Որպես բեռնաթափման դիետայի հիմք ընդունված է ոսպով ապուրը, որը հիանալի կերպով օգնում է այրել ավելորդ քաշը։
Ինչո՞ւ է հենց ոսպով ապուրն օգտագործվում սննդակարգում։
Ոսպը շատ լավ մթերք է նիհարելու համար։
Քանի որ հացահատիկները պարունակում են շատ արժեքավոր բուսական սպիտակուցներ և նույնիսկ հարուստ են հանքանյութերով և վիտամիններով, դրանք հիանալի են դիետայի համար:
Այն պարունակում է մեծ քանակությամբ սպիտակուցներ և մեծ քանակությամբ բջջանյութ, որոնց շնորհիվ օրգանիզմը հագեցվում է։ Դրանում շատ ածխաջրեր չկան, և դրանք բոլորն էլ օգտակար են։
Ոսպը պարունակում է մեծ քանակությամբ սպիտակուցներ (24%) և ածխաջրեր (49%)։
Ոսպից ածխաջրերը դանդաղ են, այսինքն դրանք երկար են մարսվում և տալիս են երկար հագեցվածության զգացում։
Ոսպն այն քիչ մթերքներից է, որն օգնում է նորմալացնել ածխաջրերի նյութափոխանակությունը:
Ապուրի համար կարելի է օգտագործել և՛ կարմիր, և՛ կանաչ ոսպ։
Սպիտակուցային ապուրի բաղադրատոմս`
Մոտ 2 լիտրանոց մեկ կաթսայի համար.
- 1 հավի կրծքամիս ֆիլե (մոտ 150-200 գրամ)
- 1,5-1,8 լիտր ջուր
- մի բաժակ ոսպ
- 1 փոքր գազար
- սոխ ըստ ճաշակի
- աղ, պղպեղ, համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի։
Ցանկալի է ոսպը նախապես թրջել, ինչպես բոլոր հատիկաընդեղենը, բայց դա պարտադիր չէ։
Ամբողջ հավի միսը եփեք մինչև պատրաստ լինի։ Ոսպը լցնել արգանակի մեջ և եփել 15 րոպե։ Տապակել քերած գազարն ու մանր կտրատած սոխը մի կաթիլ ձեթի մեջ և ավելացնել ապուրին։
Եփել ևս 5 րոպե, ավելացնել համեմունքներ։ Թույլատրվում է ցանկացած համեմունք, ներառյալ ունիվերսալ համեմունքները, բայց համոզվեք, որ բաղադրության մեջ չկան կոնսերվանտներ և շաքար: Բուլյոնի խորանարդները և չոր արգանակները չպետք է օգտագործվեն։
Եթե ապուրին ավելացնեք ճարպեր այրող համեմունքներ (կոճապղպեղ, մեխակ, կարմիր պղպեղ և այլն), դա կբարձրացնի դիետայի արդյունավետությունը։
Ապուրը բլենդերով խյուս անել։
Հավի ֆիլեն կտրատել խորանարդերով և ուղարկել ապուր:
Մատուցելուց առաջ ապուրին կարող եք ավելացնել ցանկացած քանակությամբ բուրավետ կանաչի։
Ապուրը կարելի է ուտել օրը 3 անգամ 250 մլ-ով։
Ապուրից բացի, ամբողջ օրվա ընթացքում թույլատրվում է ամբողջ ցածր յուղայնությամբ կաթը (մինչև 2% յուղ), բոլոր հում բանջարեղենները, ձուն, սունկը, մինչև 200 գրամ ցանկացած ձուկ՝ առանց կարագի եփած:
Այս ապուրը շատ համեղ է, այն չի կարելի համեմատել դիետիկ ապուրների մեծ մասի հետ, քանի որ այն հագեցնող է և իսկապես համեղ:
Դրա շնորհիվ սննդակարգում գործնականում սովի զգացում չկա, ապուրը հիանալի հագեցնում և բթացնում է չափից շատ ուտելու ցանկությունը:
Դիետիկ բեռնաթափման 4 օրվա ընթացքում այտուցները հեշտությամբ անհետանում են, և ակտիվորեն ընթանում է նիհարելու գործընթացը։
Նյութը հրապարակման պատրաստեց NEWS ARMBLOG–ը
Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին: