«Դպրոցական» կոտլետներ նախկին խոհարարի բաղադրատոմսով

Մարդը հակված է ավելի շատ լավ բաներ հիշելու։ Այսպես է երբեմն մեզ այցելում կարոտի այս քաղցր զգացումը: Հետո ամենից շատ ուզում ես վերադառնալ անցյալ և վայելել այս պահը։ Կոտլետները, ինչպես ժամանակի մեքենա, ձեզ հետ կտանի մանկություն:

«Դպրոցական» կոտլետներ

Նախ, պետք է ասել, որ կախված տարածաշրջանից, դպրոցական կոտլետների բաղադրատոմսը կարող է մի փոքր տարբերվել։ Օրինակ, ինչ-որ տեղ պատրաստում էին բացառապես տավարի մսից, իսկ սպիտակ հաց էին վերցնում։

Այնուամենայնիվ, այսօր մենք կկենտրոնանանք խորհրդային խոհանոցների մեջ ամենատարածված բաղադրատոմսի վրա: Անպայման փորձեք դրանք պատրաստել:

«Դպրոցական» կոտլետներ նախկին խոհարարի բաղադրատոմսով

Բաղադրիչներ`

  • 500 գ տավարի միս
  • 500 գ խոզի միս
  • 300 գ սոխ
  • 350 գ շագանակագույն հաց
  • 2 հավի ձու
  • 2 թ.գ աղ
  • 0,5 թ.գդ սև պղպեղ
  • 1 տուփ պաքսիմատ

Պատրաստում`

Առաջին քայլը հացը պատրաստելն է։ Խնդրում ենք նկատի ունենալ, որ այս կոտլետների համար մեզ ոչ թե բոքոն է պետք, այլ մոխրագույն հաց։ Այսինքն՝ տարեկանի և ցորենի ալյուրից պատրաստված հաց։ Կթրջենք ոչ թե կաթի, այլ ջրի մեջ։

«Դպրոցական» կոտլետներ նախկին խոհարարի բաղադրատոմսով

Մինչ հացը թրջվում է, ամբողջ միսն ու սոխն անցկացրեք մսաղացով։ Երբեք մի օգտագործեք բլենդեր։

Այս կոտլետներ պատրաստելը շատ հեշտ է։

«Դպրոցական» կոտլետներ նախկին խոհարարի բաղադրատոմսով

Այժմ կարելի է քամել ջուրը հացից ձեռքերով: Այս քայլը պարտադիր է: Դրանից հետո փշրանքն անցկացնում ենք մսաղացի միջով և ավելացնում ենք աղացած մսին։

Այժմ մնում է միայն աղը, պղպեղը և ձվերը խառնել: Ձեռքերով աղացած միսը խառնեք մինչև համասեռ լինի։

«Դպրոցական» կոտլետներ նախկին խոհարարի բաղադրատոմսով

Հաջորդիվ թաց ձեռքերով մի քիչ աղացած միս ենք վերցնում, ձեռքերով ուղղում ենք ու տալիս մեր նախընտրած ձևը։ Դրանից հետո յուրաքանչյուր կոտլետը թաթախել պաքսիմատի մեջ։

Այս քանակի բաղադրիչներից պետք է ստացվի մոտ 40 կոտլետ։ Պետք չէ բոլորը միանգամից տապակել, մեծ մասը կարելի է սառեցնել։

«Դպրոցական» կոտլետներ նախկին խոհարարի բաղադրատոմսով

Ավելի լավ է նախ բոլոր կոտլետներին ձև տալ և հետո միայն սկսել տապակել։ Նախ, ձեթը լցնել տապակի մեջ և սպասել, որ այն տաքանա։ Դրանից հետո կոտլետները հերթով շարել՝ յուրաքանչյուր կողմից տապակելով 2,5-3 րոպե։

«Դպրոցական» կոտլետներ նախկին խոհարարի բաղադրատոմսով

Պետք է այնպես ստացվի, ինչպես մանկության տարիներին։ Մեր դպրոցում կերակրում էին հենց այդպիսի համեղ կոտլետներով: Իսկ եթե հատուկ բան եք ուզում, կարող եք կարդալ նաև այն մասին, թե ինչպես են պատրաստում կոլոլակները ռեստորաններում։

Նյութը հրապարակման պատրաստեց NEWS ARMBLOG–ը

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին:

ՉՄՈՌԱՆԱՔ ԿԻՍՎԵԼ ԸՆԿԵՐՆԵՐԻ ՀԵՏ