Ինչպե՞ս կարելի է տարբերակել իսկական պանիրը արմավենու յուղով պանրային արտադրանքից

Որքան էլ տխուր է գիտակցել, բայց պանրի կեղծիքները մեր խանութների վաճառասեղաններին շատ ավելի շատ են, քան իսկական պանիրները։

Բանն այն է, որ արտադրողները զանգվածաբար էժանացնում են այդ արտադրանքը՝ դրանում ավելացնելով կաթի մեծ քանակություն և արմավենու յուղ։

Վերջինիս կազմում պարունակվում է օրգանիզմի համար վնասակար բուսական ճարպերի քանակություն։ Նույնիսկ մի փոքր կտորը այդպիսի պանրի կարող է գերազանցել օրական նորման։

Նման պանրի օգտագործման հետևանքները կարող ես շատ բացասաբար անդրադառնալ ձեր օրգանիզմի վրա՝ ավելցուկային ճարպի խցանումներ անոթներում, ուժեղ հարված լյարդին և ենթաստամոքսային գեղձին։

Պարզապես պատկերացրեք, թե ինչ անուղղելի վնաս կարող է ունենալ պանրի արտադրանքը օգտագործելը երեխայի օրգանիզմի համար։

Ինչպե՞ս կարելի է տարբերակել իսկական պանիրը արմավենու յուղով պանրային արտադրանքից

Ինչպե՞ս տարբերել պանիրը պանրային արտադրանքից

1. Որոշ արտադրողներ գրում են դրա մասին հենց փաթեթավորման վրա։ Նրանց շնորհակալություն ճշմարտության համար, բայց մենք կարծում ենք, որ նման սննդամթերքը ընդհանրապես չպետք է լինի խանութներում: Հաճախ պանրի արտադրանքն ավելի էժան է, քան իրական պանիրը։ Եղեք զգոն, մի՛ ընտրեք էժանությունը, այլ ընտրեք որակը։ Ավելի լավ է ուտել քիչ պանիր, քան մեծ կտոր պանրային արտադրանքի, հակառակ դեպքում առողջական խնդիրներից չեք խուսափի։

Ինչպե՞ս կարելի է տարբերակել իսկական պանիրը արմավենու յուղով պանրային արտադրանքից

2. Պանիր վակուումային փաթեթավորումը ավելի լավ է շրջանցել։ Ընտրեք մի մեծ կտորից կտրված փոքր կտոր, այդպես ավելի քիչ հավանական է, որ այն կլինի կեղծ։ Ուշադրություն դարձրեք պանրի շրջանակի վրա: Այն չպետք է լինի ճաքերով կամ բորբոսով, հակառակ դեպքում կա վտանգ գնել պանիր վնասակար բակտերիաներով կամ գնել թանկ, բայց բոլորովին անհամ պանիր։

Ինչպե՞ս կարելի է տարբերակել իսկական պանիրը արմավենու յուղով պանրային արտադրանքից

3. Որակյալ հումքին բնորոշ է միասնական նկար, միասնական կառուցվածք, հավասար սիմետրիկ անցքեր։ Եթե դուք սիրում եք Պարմեզան և նմանատիպ այլ սորտերի սիրահար եք, պետք է ուշադրություն դարձնեք արտադրողի գնի և հեղինակության վրա: Մնացած դեպքերում, ձեզ կարող է օգնել մեր թեստը։

Ինչպե՞ս կարելի է տարբերակել իսկական պանիրը արմավենու յուղով պանրային արտադրանքից

Պանրի որակի թեստ

Վերցրեք սենյակային ջերմաստիճանի մի կտոր պանիր և նրբորեն ճկեք այն ճիշտ անկյան տակ։ Պանիրը չպետք է ճեղքվի ճկման տեղում։ Ճիշտ կլինի հրաժարվել այն պանրից, որը հեշտությամբ ճեղքվում է: Ամենայն հավանականությամբ, ձեր առջև արմավենու յուղիի, չոր կաթի և ներկերի խառնուրդ է:

Ինչպե՞ս կարելի է տարբերակել իսկական պանիրը արմավենու յուղով պանրային արտադրանքից

Եղեք զգոն և օգտագործեք միայն օգտակար սնունդ։ Հոգ տարեք ձեր սիրելիների առողջության մասին, ուղարկեք նրանց այս օգտակար տեղեկատվությունը:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց NEWS ARMBLOG–ը

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց NEWS ARMBLOG–ը

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին:

ՉՄՈՌԱՆԱՔ ԿԻՍՎԵԼ ԸՆԿԵՐՆԵՐԻ ՀԵՏ