Միկադոյի պատրաստման հիանալի բաղադրատոմս․ թխվածք, որը հաճելի է վայելել տարվա ցանկացած եղանակին

Բաղադրիչներ

  • Խմորի համար՝
  • կարագ — 150 գր
  • ձու — 2 հատ
  • թթվասեր — 500 գր
  • սոդա — 1 թ/գդ
  • ալյուր — 900 գր
  • Կրեմի համար՝
  • ձու — 3 հատ(դեղնուց)
  • շաքարավազ — 1 բաժակ
  • կաթ — 400 մլ
  • կակաո — 4ճ/գդ
  • խտացրած կաթ եփված — 2 տուփ
  • կարագ — 500 գր

Պատրաստման եղանակ

Սկզբից պատրաստում ենք կրեմը. լցնում ենք դեղնուցները կաթսայի մեջ, ապա ավելացնում ենք շաքարավազը, կաթ և կակաոն ու լավ խառնում։

Միկադոյի պատրաստման հիանալի բաղադրատոմս․ թխվածք, որը հաճելի է վայելել տարվա ցանկացած եղանակին

Դնում ենք կաթսան միջին կրակի վրա ու անընդհատ խառնելով եփում ենք մինչև պղպջակներ առաջանան (բայց չենք եռացնում) ու հանում ենք կրակի վրայից։

Միկադոյի պատրաստման հիանալի բաղադրատոմս․ թխվածք, որը հաճելի է վայելել տարվա ցանկացած եղանակին

Սենյակային ջերմաստիճանի կարագը հարում ենք եփած խտացրած կաթի հետ։

Ավելացնում ենք շոկոլադե կրեմը, լավ խառնում և սառեցնում։

Միկադոյի պատրաստման հիանալի բաղադրատոմս․ թխվածք, որը հաճելի է վայելել տարվա ցանկացած եղանակին

Այժմ անցնում ենք խմորի պատրաստմանը. կարագը հարում ենք և ավելացնում ձուն`հատ-հատ։

Թթվասերը սոդայի հետ խառնում ենք մինչև թթվասերի մեջ պղպջակներ առաջանան։

Այնուհետև ավելացնում ենք կարագով ու ձվով զանգվածին։

Միկադոյի պատրաստման հիանալի բաղադրատոմս․ թխվածք, որը հաճելի է վայելել տարվա ցանկացած եղանակին

Աստիճանաբար ավելացնում ենք մաղած ալյուրը (մոտավորապես 5×250 մլ բաժակ) և խմոր ենք հունցում։

Միկադոյի պատրաստման հիանալի բաղադրատոմս․ թխվածք, որը հաճելի է վայելել տարվա ցանկացած եղանակին

Խմորը բաժանում ենք 8-12 մասի։

Միկադոյի պատրաստման հիանալի բաղադրատոմս․ թխվածք, որը հաճելի է վայելել տարվա ցանկացած եղանակին

Յուրաքանչյուր մասը բարակ գրտնակում ենք։

Միկադոյի պատրաստման հիանալի բաղադրատոմս․ թխվածք, որը հաճելի է վայելել տարվա ցանկացած եղանակին

Թխում ենք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 15-20 րոպե մինչև բաց ոսկեգույն երանգ ստանանք։

Միկադոյի պատրաստման հիանալի բաղադրատոմս․ թխվածք, որը հաճելի է վայելել տարվա ցանկացած եղանակին

Հանում ենք առաջին շերտը և քանի դեռ տաք է վրան կրեմ ենք քսում, այնուհետև նույնը անում ենք մնացած շերտերի հետ։

Միկադոյի պատրաստման հիանալի բաղադրատոմս․ թխվածք, որը հաճելի է վայելել տարվա ցանկացած եղանակին

Եզրերը կտրում ենք (եթե կլոր ափսեի մեջ ենք մատուցելու, կարող ենք կլոր կտրել )և հավասարեցնում։

Այնուհետև ձևավորում ենք քերած շոկոլադով, թողնում 2-3 ժամ։

Միկադոյի պատրաստման հիանալի բաղադրատոմս․ թխվածք, որը հաճելի է վայելել տարվա ցանկացած եղանակին

Ապա կտրում ենք և վայելում։

Միկադոյի պատրաստման հիանալի բաղադրատոմս․ թխվածք, որը հաճելի է վայելել տարվա ցանկացած եղանակին

Միկադոյի պատրաստման հիանալի բաղադրատոմս․ թխվածք, որը հաճելի է վայելել տարվա ցանկացած եղանակին

Կարող ենք շոկոլադի փոխարեն կտրված եզրերի փշրունքներով զարդարել։

Միկադո` հեշտ պատրաստվող և շատ համեղ

Նյութը հրապարակման պատրաստեց NEWS ARMBLOG–ը

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց NEWS ARMBLOG–ը

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին:

ՉՄՈՌԱՆԱՔ ԿԻՍՎԵԼ ԸՆԿԵՐՆԵՐԻ ՀԵՏ