Թունավոր սպասքի 4 տեսակ, որոնցից պետք է հնարավորինս շուտ ազատվել

Այսօր մեզանից շատերն են փորձում հետևել առողջ սննդի կանոններին։

Սակայն ոչ բոլորը գիտեն, որ սպասքը, որը մենք օգտագործում ենք սնունդ պատրաստելու համար, նույնքան կարևոր է, որքան սնունդը։

1. Տեֆլոնե սպասք

Թունավոր սպասքի 4 տեսակ, որոնցից պետք է հնարավորինս շուտ ազատվել

Տեֆլոնը այս ցուցակում թերևս ամենավտանգավոր «հանցագործն» է։ Չկպչող հատկությունը այս սպասքին տալիս է ՊՏՖԷ (պոլիտետրաֆտորէթիլեն) պարունակող ծածկույթը։ Այս պլաստիկե պոլիմերը 300 Ցելսիուս տաքանալու դեպքում թունավոր նյութեր է արտադրում։ Սրա գոլորշիները կարող են պոլիմերային տենդ առաջացնել, որը նաև տեֆլոնային գրիպ է կոչվում։ Այն ոչ միայն վնասակար է մարդու համար, այլև մահացու է թութակների և տնային այլ թռչունների համար։ Տեֆլոնային սպասքի բաղադրության մեջ ևս մեկ վտանգավոր քիմիական միացություն կա. ՊՖՕԹ (պերֆտորօկտանային թթու), որը նպաստում է քաղցկեղի մի քանի տեսակների զարգացմանը։

Չկպնող սպասքի մի քանի տեսակներ չունեն իրենց մեջ այս միացություններից, օրինակ գրանիտե ծածկույթով սպասքը։ Սակայն դրանց ծածկույթը շուտ մաշվում է և այդ ժամանակ արդեն դրանք նույնպես անվտանգ չեն համարվում։

Այլընտրանք է չուգունը. չուգունից պատրաստված սպասքը անվտանգ է և դիմացկուն։

2. Ալյումինե սպասք

Թունավոր սպասքի 4 տեսակ, որոնցից պետք է հնարավորինս շուտ ազատվել

Ալյումինը նեյրոտոքսիկ մետաղ է։ Օրգանիզմում դրա ավելցուկը կարող է հանգեցնել կենտրոնական նյարդային համակարգի հիվանդությունների։

Սրան այլընտրանք է ապակին։ Ապակե սպասքը տոքսիկ նյութեր չի արտազատում, այն ամուր է, էկոլոգիապես մաքուր։

3. Պղնձե սպասք

Թունավոր սպասքի 4 տեսակ, որոնցից պետք է հնարավորինս շուտ ազատվել

Ինչպես և այլ ծանր մետաղներ, պղինձը նույնպես քիչ քանակությամբ անհրաժեշտ է օրգանիզմին, սակայն դրա ավելցուկը կարող է ծանր մետաղային թունավորման բերել։

Սրան այլընտրանք է չժանգոտվող մետաղից սպասքը։ Այն համեմատաբար թեթև է, կայուն է վնասվածքների նկատմամվ և նաև հակակպչուն հատկություն ունի։

4. Կերամիկական ծածկույթով սպասք

Թունավոր սպասքի 4 տեսակ, որոնցից պետք է հնարավորինս շուտ ազատվել

Կերամիկական ծածկույթով սպասքը առաջին հայացքից անվտանգ է թվում, սակայն դա այդպես է միայն 100 տոկոսանոց կերամիկայի դեպքում։ Իսկ կերամիկական ծածկույթը իր մեջ շատ հաճախ վտանգավոր բաղադրիչներ է պարունակում։

Թեթև կերամիկական ծածկույթը մի քանի ամսում արդեն վնասվում է և արճիճն ու կադմիումը սնունդի մեջ են թափանցում։ Արճիճի թունավորումը ամենավտանգավորներից մեկն է օրգանիզմի համար։ Ազատվեք ձեր կերամիկական թավաներից, եթե դրանք արդեն վնասված են։

Սրան այլընտրանք է միայն 100 տոկոսանոց կերամիկայից պատրաստված սպասքը։

Նյութը հրապարակման պատրաստեց NEWS ARMBLOG–ը

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց NEWS ARMBLOG–ը

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին:

ՉՄՈՌԱՆԱՔ ԿԻՍՎԵԼ ԸՆԿԵՐՆԵՐԻ ՀԵՏ